Op pad met Vinyl on Tour

Leuk baantje heb je. Paar uurtjes draaien: klaar. Dat zeggen mensen weleens tegen mij. Dat het leuk is om plaatjes te draaien klopt, dat het om een paar uurtjes gaat niet. Een reportage.

13.45 uur Het oranje busje staat voor de deur van DJ Kees. Het is kwart voor twee, zaterdagmiddag. Over drieënhalf uur begint de 40-jarige bruiloft van een echtpaar in Nijkerk, maar 70 kilometer verderop zijn de voorbereidingen voor Vinyl on Tour al begonnen.

14.07 uur Als het huurbusje is gehaald, begint het inladen. Eerst het discomeubel, links tegen de wand, dan de 50 kilo wegende versterker annex basbox. Daarna de andere boxen, de koffer met snoeren en kabels en een kilootje of 40 aan singles en ander vinyl. De platen heeft Kees de avond ervoor al uitgezocht. Het jubilerende stel wil namelijk veel muziek uit de jaren zestig en zeventig.

15.09 uur Na een uurtje rijden nadert het volgeladen busje de zaal waar het feestje wordt gegeven. Even een handje schudden met de eigenaar, vragen waar we kunnen uitladen en alle benodigde spullen op de magazijnkar naar de feestzaal. Zoon Bart is er ook bij voor het betere sjouwwerk, dus het gaat soepeltjes.

15.54 uur Dat is mooi op tijd. Alles staat en werkt en zo hebben we nog een uurtje over om even wat te drinken en het bedienend personeel vast te vermaken met een lekker muziekje. Soms gaat het minder vlot en heb je ook dat laatste uur nog hard nodig.

17.00-23.00 uur Het feest. Al iets eerder komt het jubilerende echtpaar binnen. Even feliciteren en nog eens vragen naar speciale wensen. ,,En als er iets is, meteen komen en zeggen hè?” De sfeer is prima en de gasten vermaken zich.

23.00 uur Het zou op papier afgelopen moeten zijn. Maar er staan nog enkele tientallen gasten aan de borrel, dus draaien we nog even door. Als de laatste mensen de deur hebben verlaten, draaien wij het laatste nummer.

23.38 uur Afbreken en inladen

00.22 uur Het plaatsnaambord Nijkerk met een rode streep duikt op voor de koplampen. Op naar huis.

01.12 uur Thuis, maar nog niet klaar, want het busje moet leeg.

01.43 uur We zitten op de bank. Alles staat weer op z’n plaats. Nog even wat drinken en dan slapen. Alleen morgen nog het busje terugbrengen.

Lees meer: het verschil tussen en goede en een slechte discjockey